Blog

Štafetni tek po Vipavski dolini

V Vipavski dolini nov rekreativno tekaški dogodek, štafetni tek »Povežimo Vipavsko dolino«.

Športno društvo Tekači Vipavske doline že desetletje organiziramo različne športne aktivnosti za svoje člane, se udeležujemo različnih športnih dogodkov doma in v tujini, kot tekači, kolesarji ali prostovoljci, in spodbujamo športno udejstvovanje. Naše misli in aktivnosti so vedno usmerjene v to, kako tek približati ljudem. Možnosti za športno udejstvovanje so v Vipavski dolini resnično raznolike in tako se je našemu članu in prvemu predsedniku društva, Branku Lavrenčiču, lansko leto porodila zamisel o pričujočem tekaškem dogodku. V programu dela za leto 2022 smo tako začrtali organizacijo dodatnega tekaškega dogodka, štafetnega teka »Povežimo Vipavsko dolino«.

Poleg ultra tekaškega dogodka, 100 ob Mrzli reki, ki ga že nekaj let zapored organiziramo v Ajdovščini v decembru, in ki šteje tudi za državno prvenstvo Slovenije v teku na 100 kilometrov, bomo letos prvič tekačem ponudili tek po rajskih kotičkih Vipavske doline.

Štafetni tek bo v soboto, 21. 5. 2022, in bo večinoma potekal po učni poti ob reki Vipavi. Učna pot je bila urejena v okviru projekta VIPava,  povezuje občine vzdolž reke Vipave od izvira do meje v Italijo.

Štart teka smo predvideli ob 9. uri v Vipavi pri izviru, zaključek na Kampotu v Mirnu (nogometno igrišče ND Adria Miren). Tek ni tekmovalne narave in je brezplačen, z možnostjo teka po etapah ga poskušamo približati tekačem vseh kategorij. Etape so različno dolge, najkrajša 5.8 km, celotna trasa pa z maratonsko razdaljo. Tekači Vipavske doline bomo poskrbeli za 8 okrepčevalnic, ki bodo hkrati tudi menjalne postaje za tekače, ter za prevoze tistih tekačev, ki bodo dolžino premagovali po etapah.

Menjalne postaje (ure, ki so navedene so okvirne, odvisno od hitrosti skupine tekačev, ki bo tekla v posamezni etapi:

Start: Vipava (ob 9.00)
1. menjava na 10,8 km: Velike Žablje (parkirišče pred kulturnim domom – ob 10.00)
2. menjava na 18,5 km: Batuje (pri mostu čez Vipavo – ob 11.05)
3. menjava na 27,8 km: Prvačina (pri čistilni napravi – ob 12.45)
Cilj: Miren na 42 km (ob 14:30)

Lepo vabljeni k prijavi na tej povezavi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdk9Si7LdA9OTHhziUV3t3oeNWAZ2Mx4cU6DGyWTPoNwGWIPg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&fbclid=IwAR3DGAEVbwmW3GCwG7aUfI1nZp7K0xdpRuKcrDc2vOjvIvWDxDUsi37JH_c

Trasa na tej povezavi: https://www.vipavavalleyoutdoor.si/sl/node/49

(sprememba trase v med 2. in 3. etapo Batuje – Prvačina, tečemo skozi sotesko Pekel)

Program aktivnosti
PODPIRAJO NAS NAJBOLJŠI

NAŠI ZVESTI SPONZORJI

Delovanje kluba in udeležba na zastavljenih prireditvah je lažja s pomočjo sponzorjev in donatorjev, ki zaupajo v nas in nam vedno stojijo ob strani.
STOPIMO V STIK

KONTAKTIRAJTE NAS

Za vprašanja, pohvale, kritike in nenazanje za vašo pridružitev smo vam vedno na voljo preko spodnjega e-obrazca, e-naslova tekaci.vipavske.doline@gmail.com ali telefona 040/504-093 (predsednica društva Mateja Prosen).