Blog

Program dela

PROGRAM DELA ZA LETO 2021

Upravni odbor ŠD TVD v nadaljevanju predstavlja plan delovanja športnega društva za leto 2021.

1.Treningi:

Takoj, ko bodo epidemiološke razmere dopuščale, začnemo z treningi na prostem. Termini treningov ostajajo taki, kot doslej in sicer vsak torek in četrtek. Ura treninga in lokacija se prilagajata letnemu času. S tem želimo poskrbeti za optimalno prilagoditev okolijskim vplivom in pestrosti izbire prog za trening.

Skozi treninge bomo izvajali priprave na teke, ki se jih bomo kot društvo čim bolj številčno udeležili.

Treninge bomo skladno z potrebami, številčnosti in stopnji pripravljenosti, izvajali v 2-3 skupinah:

 1. Lahkotneži – Začetniki naj bi pretekli max. 5 km, tako da ne izgubijo volje in bodo s tekom nadaljevali tudi na daljši rok in se v čim večjem številu odločili za članstvo v društvu.
 2. Srednja skupina: Cilj skupine je preteči 10 km, na treningu naredimo 7-8 km.
 3. Napredna skupina: Cilj skupine je »premakniti lastne meje«, preteči 21 km,  višja intenzivnost treningov. 2x mesečno preteči 15 km na treningu, kot dodatek izvajati tudi individualne teke po planu treningov izbranega trenerja.

V zimskem času, Januar 2021 – Marec 2021 in Oktober 2021 – December 2021, bo poleg zunanjih treningov organizirana tudi vadba v telovadnici. Dokler vadba v dvorani zaradi znanih razlogov ne bo mogoča, je kot alternativa na voljo spletna vadba pri LAP Lipovž active program, posebej samo za člane društva našega društva (doplačilo).

Za vse skupine ostaja glavni cilj rekreativno gibanje in druženje ter s tem skrb za zdravje telesa in duha.

Ker je situacija glede tekaških prireditev v času priprave programa še neznana in najbrž bo tako ostalo še vsaj ½ 2021, tekov kot takih ne moremo navesti.

Cilj pa je, da se množičneje udeležimo vsaj 4 tekaških prireditev, za katere se bomo organizirali kratkoročno glede na ponudbo in želje. Po potrebi bomo organizirali tudi ustrezno prilagojene društvene teke, kolesarjenja ali pohode. Nekaj idej navajamo spodaj:

MesecDatumTekZadolžena oseba v ŠD TVD
Jan-Mar Štafetni tek po Vipavski doliniBranko Lavrenčič
Januar-Maj Etapni tek po progi UTVVIztok Žgavc
Feb-Maj Štart po Coroni v živoLucija Krkoč
Feb-Junij Pripravljalne kolesarske tureMarko Breščak, Jana Maraž
Junij5. 6. – 12. 6. Kolesarjenje po DalmacijiRenato Gnezda
Avg-Sep Planinski izletJerica Ipavec
Oktober Tekaška delavnica z Urbanimi tekačiAlenka Čadež Kobol
November13.11.
21. 11.
Ajdovski tek
Vrtovčev pohod
Mateja Prosen
Meri Kodrič
December11. 12. 100 Ob Mrzli rekiAlenka Čadež Kobol

2. 100 ob Mrzli reki: Tudi letos bomo, že tradicionalno, 11.decembra 2021, izvedli prireditev 100 ob Mrzli reki. Prireditev je tudi že v koledarju AZS in bo štela za državno prvenstvo na 100km. Cilj je, da v organizacijo aktivno vključimo čim več naših članov, da povečamo število prijavljenih tekmovalcev ter da skozi prireditev kot tako generiramo določen del sredstev za delovanje društva.

3. Članstvo društva: Cilj UO sicer ostaja, da se število članov ŠD v tem mandatu poveča na 111. Še pomembnejši kot cilj po številčnosti pa je cilj, da je čim več članov društva aktivnih in se med ostalimi člani društva ter pri aktivnostih, ki jih društvo izvaja, kar najbolje počuti. Za slednje smo pravzaprav odgovorni prav vsi člani društva.

Za dosego tega cilja ter z namenom pridobitve sredstev za delovanje društva bomo nadaljevali z  promocijo društva in poskrbeli za določene ugodnosti članov s plačano članarino. Pri tem imamo v mislih:

 1. Prijavljanje na razpise za delovanje športnih društev in dogodkov
 2. Pridobitev statusa delovanja društva v javnem interesu
 3. Promocija društva in prireditve 100 OMR
 4. Prostovoljstvo na tekaških prireditvah
 5. Športno dobrodelna akcija
 6. Redne objave o delovanju na FB in Instagram profilu.
 7. Poskrbeti za javno podobo društva (dresi, vetrovke)
 8. Prisotnost v lokalnih medijih in panojih
 9. Povezovanje z nam sorodnimi društvi v Vipavski dolini in širše

Za vse zgoraj navedene točke velja, da želimo imeti čim več aktivnih članov vključenih tudi v organizacijo posamezne aktivnosti, pa naj si bo to tekaške, ne tekaške, promocijske, prostovoljske in nenazadnje tudi kot aktivisti za pridobivanje novih članov z zavedanjem, da se imamo pri našem druženju čim lepše.

Ajdovščina 4. Januar 2021                           

Za UO ŠD TVD zapisal: Renato Gnezda, predsednik društva                                                                     

Tehnika teka
PODPIRAJO NAS NAJBOLJŠI

NAŠI ZVESTI SPONZORJI

Delovanje kluba in udeležba na zastavljenih prireditvah je lažja s pomočjo sponzorjev in donatorjev, ki zaupajo v nas in nam vedno stojijo ob strani.
STOPIMO V STIK

KONTAKTIRAJTE NAS

Za vprašanja, pohvale, kritike in nenazanje za vašo pridružitev smo vam vedno na voljo preko spodnjega e-obrazca, e-naslova tekaci.vipavske.doline@gmail.com ali telefona 031/659-790 (predsednik društva Renato Gnezda).