Blog

Program aktivnosti

PROGRAM AKTIVNOSTI ZA LETO 2024

Zbor članov ŠD Tekači Vipavske doline na seji 28.2.2023 sprejel program delovanja športnega društva za prihodnji dve leti.

  1. Treningi:

Termini treningov ostajajo taki kot doslej in sicer vsak torek in četrtek. Ura treninga in lokacija se prilagajata letnemu času. S tem želeli poskrbeti za optimalno prilagoditev okoljskim vplivom in pestrosti izbire prog za trening. Vsi treningi so za člane društva brezplačni.

Treninge bomo skladno s potrebami; številčnostjo in stopnjo pripravljenosti, izvajali v 2-3 skupinah. Še več poudarka kot doslej je potrebno dati ogrevanju pred in raztezanju po treningu.

a. Lahkotneži – Začetniki bodo pretekli največ 5 km, tako da ne izgubijo volje in bodo s tekom nadaljevali tudi na daljši rok ter se v čim večjem številu odločili za članstvo v društvu.
b. Srednja skupina: Cilj skupine je preteči 10 km, na treningu naredimo 7-8 km.
c. Napredna skupina: Cilj skupine je »premakniti lastne meje«, preteči 21 km,  višja intenzivnost treningov. 2x mesečno preteči 15 km na treningu, kot dodatek izvajati tudi individualne teke po planu treningov izbranega trenerja.

V zimskem času, Januar – Marec in Oktober – December, bo poleg zunanjih treningov organizirana tudi vadba za moč in vzdržljivost. Lokacija Dom krajanov Cesta.
Organizirali bomo tudi kolesarske izlete in pohode po različnih okoliških hribih.

Za vse skupine ostaja glavni cilj rekreativno gibanje in druženje ter s tem skrb za zdravje telesa in duha.

2. Koledar športnih prireditev za leto 2024:

3. 100 ob Mrzli reki: Tekmovanje bo organizirano v nedeljo, 29. 9. 2024. Prireditev je primerna tako za ultramaratonce kot za rekreativne tekače. Tekači se bodo pomerili v kategorijah posamično na razdaljah: 100 km, 75 km, 50 km in v 5 članskih štafetah, od katerih vsak tekmovalec preteče 20 km, 15 km ali 10 km, odvisno od izbrane razdalje. Novost so tudi 4 članske štafete podjetij Vipavske doline, kjer vsi člani skupaj pretečejo 10 km. Več informacij o prireditvi objavljenih na spletni strani: http://www.100obmrzlireki.si/

4. Članstvo: Z namenom pridobitve dodatnih članov društva bomo nadaljevali s promocijo društva in poskrbeli za določene ugodnosti članov s plačano članarino. Pri tem imamo v mislih:
a. Promocijo društva in prireditve 100 OMR
b. Prostovoljstvo na tekaških prireditvah
c. Redne objave o delovanju na FB in Instagram profilu
d. Nadaljnja skrb za javno podobo društva
e. Ugodnosti v športni trgovini Intersport
f. Organizacija delavnic in predavanj na temo športne rekreacije

5. Sredstva za delovanje društva:
a. Članarina
b. Donacije skozi dohodnino
c. Prijavljanje na javne razpise za delovanje športnih društev in dogodkov
d. Donacije in sponzorstva
e. 100 Ob Mrzli reki

Ajdovščina Januar 2024                          

Za UO ŠD TVD zapisala: Mateja Prosen, predsednica društva                                                                     

Tehnika tekaŠtafetni tek po Vipavski dolini
PODPIRAJO NAS NAJBOLJŠI

NAŠI ZVESTI SPONZORJI

Delovanje kluba in udeležba na zastavljenih prireditvah je lažja s pomočjo sponzorjev in donatorjev, ki zaupajo v nas in nam vedno stojijo ob strani.
STOPIMO V STIK

KONTAKTIRAJTE NAS

Za vprašanja, pohvale, kritike in nenazanje za vašo pridružitev smo vam vedno na voljo preko spodnjega e-obrazca, e-naslova tekaci.vipavske.doline@gmail.com ali telefona 040/504-093 (predsednica društva Mateja Prosen).